Tuesday 15 March 2016

Filled Under:

Anda Ingat Pelakon Kecil Ini? Anda Pasti Terkejut Dengan Kejelitaannya Sekarang Jadi Idaman Orang Kerabat Pula Tu…

Anda Ingat Pelakon Kecil Ini? Anda Pasti Terkejut Dengan Kejelitaannya Sekarang Jadi Idaman Orang Kerabat Pula Tu…


Baru-baru ni kami menerima beberapa keping foto comel seorang kanak-kanak perempuan kiriman pembaca setia OHBULAN! melalui email……. Bila diamati foto tersebut, nampak begitu familiar sekali cuma namanya sahaja tak tahu…….
Rupanya kanak-kanak tersebut merupakan seorang pelakon cilik yang kini sudah meningkat dewasa dan kembali menyinari industri seni tanah air setelah lama ditinggalkan……. Memang dulu selalu nampak kan?
Berikut beberapa info menarik tentang dirinya yang sempat kami geledah…….
2
Semasa kanak-kanak, Amelia Henderson ini pernah beberapa kali berlakon drama, filem dan teater……. Antara yang paling diingati ialah menerusi filem Pisau Cukur dan Talentime arahan arwah Yasmin Ahmad…….
3
Patutlah macam familiar je kan sebabnya masa kecil dulu wajahnya sering muncul di kaca TV dengan beberapa iklan……. Malah acap kali juga menghiasi majalah sejak berumur 3 tahun
4
Bukan mahu terlalu memuji Amelia ini tapi hakikatnya dia memiliki IQ 180 dan disahkan Mensa, organisasi yang mengiktiraf golongan genius di dunia…….
#Kira bijak pandai juga lah dan tak mustahil sebab ibunya seorang dentist dari India manakala bapa pula arkitek berasal dari Scotland…….
5
6
Selepas sekian lama tak muncul dengan drama, gadis ini tampil dengan drama terbaru Keluarga Pontimau menerusi TV3……. Itu yang buat ramai tertanya-tanya, siapakah dia……. Macam pernah nampak…….
Penyampai radio & hos TV di beberapa rancangan Astro
7
Sekitar Ogos lalu, Amelia yang baru berusia 20 tahun ini baru sahaja melansungkan perkahwinan dengan salah seorang kerabat Kedah iaitu Tunku Harun……. Memang sama cantik sama padan…….
Sebenarnya lagi info menarik tentang Amelia Henderson ini tapi cukup lah yang ini dahulu ya…….
8
1 comments: